Nyheter

Lokalt partiprogram för valet 2022

Vänsterpartiet i östhammar står för allas lika värde, lika möjligheter, hållbar miljö, antirasism och välfärd utan privata vinster. Vill du ha ett solidariskt, jämställt och mänskligt samhälle då ska du rösta på vänsterpartiet.

Ladda ner valprogrammet som pdf!

  • INGA VINSTER I VÄLFÄRDEN

Vänsterpartiet vill att förskola, skola samt vård och omsorg ska bedrivas med kommunen
som huvudman.

  • BARN OCH UNGA

Vänsterpartiet vill att mer långsiktiga och tidiga insatser görs samt att gemensamma insatser görs från skola, socialtjänst och polis för att stödja barns och ungas positiva utveckling.

  • ÄLDRE, VÅRD OCH OMSORG

Vänsterpartiet vill verka för att de som byggde vår välfärd ska leva ett gott liv. Omvårdnaden ska vara trygg, förutsägbar och präglas av ett gott bemötande.

  • PERSONAL

Så kallade delade turer ska upphöra. De anställda som önskar heltidsanställning ska erbjudas det. Detta ger bättre möjligheter till försörjning och förenklar personalplaneringen. Alla anställda ska erbjudas en god arbetsmiljö.

  • MILJÖ

Vänsterpartiet fäster stor vikt vid klimatet och vill att kommunen ska främja och stödja miljövänlig verksamhet som leder till hållbar utveckling. Detta av omsorg för planeten, människan och för internationell solidaritet.
Utbyggnaden av laddningsplatser för elbilar måste intensifieras.

  • BOSTÄDER OCH INFRASTRUKTUR

Nya bostäder och särskilt hyresrätter med överkomliga hyror behövs för att kommunen ska växa. Det behövs stora insatser för att se över såväl vattenöverföring som avloppshantering.

  • VATTENVÅRD

Vänsterpartiet vill intensifiera vattenvården. Östhammarsfjärden och Granfjärden är starkt förorenade. Vattensystemet i Österbybruk/Dannemora måste regleras bättre.

  • ANTIRASISM OCH INTEGRATION

Vänsterpartiet arbetar för integration och allas lika värde. Rasism och främlingsfientlighet hör inte hemma i vår kommun.

  • MÖTESPLATSER

Vänsterpartiet vill att alla goda krafter ska samverka för att olika grupper ska kunna hitta mötesplatser för att uppmuntra intressen och bryta isolering.

Vänsterpartiet i Östhammar kommer i Fullmäktige och nämnder att genom frågor (interpellationer) och förslag (motioner) verka för förbättringar och förändringar på dessa områden.

Kopiera länk