Nyheter

Välkommen till årsmöte lördag 2 april i Gimo

Välkommen till årsmöte för Vänsterpartiet Östhammar lördag 2 april kl. 1400 på ABF i Gimo.
På årsmötet beslutas bland annat om ny styrelse för föreningen och kommunfullmäktigelista inför höstens val.
Alla medlemmar uppmuntras nu att nominera till de olika uppdragen. Till styrelsen är det ordförande, kassör, ledamöter och ersättare. Det behövs också väljas en valberedning som har i uppdrag att ta fram förslag till olika uppdrag som sen medlemmarna får rösta om på kommande möten och beslut om revisorer som granskar föreningens räkenskaper. Styrelsen styr och leder föreningens arbete fram till nästa årsmöte. Styrelse, valberedning och revisorer väljs på ett år. Är du intresserad av något av dessa uppdrag så nominera dig själv. Vill du nominera någon annan så tillfråga personen om du får nominera och skicka sedan in uppgift med namn och till vilket uppdrag.

Kommunfullmäktigelistan

Kommunfullmäktigelistan är de namn som står på vår valsedel. De som står överst på listan är de som kommer in i fullmäktige i Östhammars kommun. Denna mandatperiod har Vänsterpartiet två ordinarie platser och två ersättare. Beroende på det lokala resultatet i höstens val kan vi få fler platser. Är du intresserad av att delta i den lokala politiken och sitta i fullmäktige? Nominera dig själv skriftligt med namn och kort presentation av dig, dina viktigaste frågor och varför du vill ha ett uppdrag.
Kommunfullmäktigelistan på valsedeln är också en presentation som visar vilka personer som röstar på och står upp för Vänsterpartiets politik. Här har vi chansen att visa för väljarna i Östhammars kommun att Vänsterpartiet består av många  – att vi är ett växande och starkt parti. Kan du tänka dig att stå med på listan men utan att vara en kandidat till politiska uppdrag så nominera dig själv till en ”icke valbar plats” dvs ditt namn står med på listan lite längre ner. Här vill vi visa att vi är många, bor på olika orter, har olika bakgrund, erfarenheter och ålder. På valsedeln brukar texten vara: Namn, Ålder, Sysselsättning, Ort. Stå gärna med du också!

Nominera

På senaste medlemsmötet beslutades att medlemmarna Agne Vikman, Filiz Ferat och Martina Nilsson deltar i arbetet med att kontakta medlemmar. Du kan lämna (eller har kanske redan svarat) dina svar angående nomineringar till någon av dom eller genom att skicka mejl till [email protected]
Senaste medlemsmötet 7 mars på ABF i Gimo
På mötet deltog tolv medlemmar och två från distriktet. Som distriktets ombudsperson informerade jag om mitt uppdrag att stötta Östhammars partiförening med framtagande av styrelse, KF-lista och årsmöte, Maria Malama som är kassör i distriktsstyrelsen medverkade också. Anders Hedberg Magnusson från Alunda inledde mötespunkten om vilka frågor V Östhammar vill gå till val på. Det ledde till en bra diskussion där flera olika satsningar på skolan lyftes som viktiga; utbildning i våldsförebyggande, genusperspektiv, satsning på elevhälsoteam och upprustning av skolor. Även vatten och avlopp, kollektivtrafik, laddstationer för elfordon och odlingslotter togs upp. Efter årsmötet kommer diskussionerna att fortsätta och den nyvalda styrelsen får i uppdrag att leda det arbetet med att ta fram vilka frågor som Vänsterpartiet i Östhammar går till val på.
Om du vill lämna en skriftlig nominering av dig själv eller andra så mejla in den senast nästa tisdag 22 mars.
Mer information om årsmötet och handlingar kommer nästa vecka. Har du Instagram så följ gärna vansterpartiet_osthammar
Välkommen med att bygga Vänsterpartiet Östhammar starkt inför valet!
Kopiera länk