Okategoriserade

SKB-DAG PÅ NORRA LATIN I STOCKHOLM

24 januari var jag på ovanstående konferens för kommunens räkning . Det handlade om ansökan och granskning, beslut och framtid angående slutförvar.

   SKB-DAG PÅ NORRA LATIN I STOCKHOLM

 24 januari var jag på ovanstående konferens för kommunens räkning . Det handlade om ansökan och granskning, beslut och framtid angående slutförvar. Mats Odell och Ulrica Messing deltog. Vissa ungdomsförbund var representerade, dock inte Ung Vänster, varför de inte var inbjudna fick jag inget vettigt svar på. Vidare ställde jag en fråga till Mats Odell om nationellt ansvar angående avfallet och att det inte räcker med att lägga allt ansvar och beslut på två kommuner i Sverige, men han svarade inte konkret på frågan. Representanter från Milkas deltog och framförde kritiska synpunkter på att inga alternativa metoder till SKB:s KBS-3 metod har undersökts. De rekommenderade en rådgivande folkomröstning. Hela SKB-projektet har slukat över 20 miljarder kronor.

 Mohammad Sabur

Östhammar

Skriv en kommentar