Okategoriserade

SOLIDARITET ÄR VÅR SAK – INGEN ANNAN GÖR DET ÅT OSS

Vid en politisk debatt i Missionskyrkan 4 sept. kom frågan om två tredjedelssamhället upp från borgerligt håll. Då vill jag framhålla att alla människor måste börja hos sig själva för att få en förändring och ompröva det egna priviligierade västerländska liv som vi lever.
Det kräver en omställning , att man själv delar med sig av sitt överflöd och att man aktivt söker upp utsatta grupper och solidariserar sig med dem. När de som har på djupet verkligen ser och förstår dem som inte har , först då kan en förändring i samhället börja. Det får inte bara stanna vid vackra ord och analyser utan handling . Vi har alla ett ansvar och solidaritet är inte ett honnörsord att pryda sig med, det innebär ställningstaganden och ett hårt arbete varje dag . Vi vill ha rättvisa i Sverige och världen. Mänskliga rättigheter angår oss alla.

Ingeborg Sevastik
Vänsterpartiet
20060905

Skriv en kommentar